• +358 41 7273517

Aloittelijan opas!

Floating Helsinki - Pic 2 - TANK - REVERSED 900x504
ALOITTELIJAN OPAS KELLUNTAAN

Liity täältä Floating Helsinki uutiskirjeeseen. Tervetuloa!

* indicates requiredMitä rentoutuskellunta on?

Ajattele miltä tuntuu kun sinun ei tarvitse kannatella kehoasi vetovoimaa vastaan (kuin leijuisit avaruudessa). Kelluntatankin veden suolapitoisuus kannattelee kehoasi samalla kun voit antaa itsesi rentoutua täysin. Koska vesi on kehosi lämpöistä niin hetken kelluttuasi tuntoaistisi ei enää löydä kehon ja veden rajaa. Korvasi ovat vedenpinnan alapuolella ja tankki on äänieristetty, joten voit kellua hiljaisuudessa. Kun suljet oven ja sammutat valot, voit nauttia täydellisestä pimeydestä. Noin puolen tunnin kuluttua ulkomaailmasta ei ole tietoakaan, ja syvenevän rentouden myötä kehosi alkaa voida paremmin. Kun kehosi ei tarvitse taistella painovoimaa vastaan ja aistikanaviesi kautta tulevan informaation määrä on minimoitu niin kehosi todelliset voimavarat palautuvat.

 

Miksi kellua?

Säännöllisellä kelluntakokemuksella on mm. seuraavia vaikutuksia:

* Parantaa verenkiertoa koko kehossa, myös aivoissa – tuloksena on koko kehoa eheyttävä vaikutus… ilman sivuvaikutuksia! 

* Lisää endorfiinien tuotantoa eli suoranaista mielihyvää – ja vähentää ns. stressihormonien tuotantoa

* Saattaa jopa normalisoida verenpainetta, samalla kun hapenkulutus ja sydämenlyöntiheys alenee… luonnollisesti!

* Voi auttaa myös selkävaivoista palautumisessa – painottomassa tilassa nikamat ja koko tukiranka pääsee liikkumaan täysin esteettä ja ilman kehonpainon rasitusta (tätä tilaa et koe missään muualla, jollet lähde avaruuslennolle!)

Ja niin paljon muuta – oma kokemuksesi on toki yksilöllinen.

 

Jotkut kokevat kellunnan aikana myös subjektiivisesti mm. seuraavaa :

* “Ikään kuin kohtukokemus” – lämmin, pimeä ja turvallinen tila sulkee sisäänsä… ja antaa kokemuksen mitä et yleensä saa edes syvässä unessa!

* Kelluntatila tervehdyttää mieltä – lisää motivaatiota, lievittää masennusta, ahdistusta ja pelkoja… kuin mielialapilleri, ilman pilleriä! 

* Poistaa väsymystä – auttaa jet lagin neutralisoinnissa, syventää unta, lievittää henkistä ja fyysistä stressiä – täydellinen tehokeino urheilijoiden, tanssijoiden yms. palautumisessa!

* Stimuloi aivojen toimintaa – aivojen vasen ja oikea lohko synkronisoituvat helpommin, tuottaen alpha-, theta- ja jopa delta-aaltoja. Tuloksena mielen selkeyttä ja valppautta, syvää lepoa sekä suurempaa luovuutta. (Jos harrastat meditaatiota, saata kokea myös kokemuksesi syvenemistä)

 

Kelluntatankkeja on käytetty jo vuodesta 1954, kun USA:n kansallinen mielenterveysinstituutti kehitti sen. Siitä lähtien sen hyötyjä on dokumentoitu lukuisissa huippuyliopistoissa kuten Harvard, Yale ja Stanford.

Mm. Britannian ja Australian olympiajoukkueet käyttävät kelluntatankkia viikottain palautumisen tehovälineenä, ja tuhannet aivan tavalliset ihmiset – miksi et sinäkin!

Voit aloittaa vain tunnin kellunnalla – tervetuloa kokeilemaan!

ENNEN KELLUNTAA

– Älä aja tai vahaa karvojasi
– Poista piilolinssit
– Älä nauti kofeiinia tai muita stimulantteja
– Syö pieni annos vähintään 1½h ennen kellunnan alkamista

1) Peseydy suihkussa
2) Aseta korvatulpat hyvin korviisi
3) Astu kelluntatankkiin (kelluntatankkia käytetään alasti, et tarvitse uimapukua)
4) Sulje ovi ja halutessasi sammuta valo
5) Nauti rentouttavasta kellunnasta
6) Kellunta ajan jälkeen kuulet etukäteen sovitun äänimerkin
7) Herättele kehosi hiljalleen, laita valo päälle ja astu ulos tankista
8) Pese suolavesi pois keholtasi
9) Pukeudu ja nauti kellunnan jälkeisestä läsnä olevasta olotilasta
10) Nauti kellunnan jälkeen reilusti vettä.

FAQ

Voinko kellua ystäväni kanssa samaan aikaan?

Tällä hetkellä Floating Helsingin tiloissa toimii vain yksi kelluntatankki. Jos haluat tulla ystäväsi on mahdollista varaa peräkkäiset kellunta-ajat.

Tarvitseeko minun tuoda jotain mukanani?

Ota mukaan oma pyyhe! Muuten kaikki tarvittava löytyy paikanpäältä.

 

Mitä jos olen klaustrofobinen?

Monet klaustrofobiset henkilöt eivät ole raportoineet ongelmista kelluessa, sillä kelluja on kokoajan täydessä kontrollissa ympäristön suhteen. Lisäksi tankkimme on tilava (n. 2.50m x 2.00m x 1.5m)

Voinko hukkua jos nukahdan?

Et. Jotkut henkilöt nukahtavat, mutta vesi on niin kannattelevaa, että pysyt pinnalla. Pahin mitä voi tapahtua on se, että herätessäsi epähuomiossa laitat suolavettä silmääsi.

Kuinka kelluntatankki pidetään puhtaana?

Erittäin steriili suolavesi on täydellisesti suodatettu kahden eri filtterin läpi jokaisen kellunnan välissä ja se puhdistetaan myös UV-valolla.

Onko tämä höpöhöpö huuhaata?

Kelluntaa on maailmalla tehty yli 40 vuotta ja sen käytöstä on julkaistu paljon tutkimuksia! Ei ole huuhaata täällä, kokeile itse!

Voinko kellua kuukautisten aikana (naisille)?

Kuukautiset ovat este kellunnalle.

 

Floating Helsingin kelluntatankin käyttäjien ajatuksia ja mietteitä kellunnasta:

Jaakko Halmetoja 450x200“Täydellinen väline rentoutumiseen, ideomotoriseen harjoitteluun tai oman mielen syövereiden tutkiskeluun. Minun on yksinkertaisesti vaikea kuvitella mitään mielen hälinää tehokkaammin ja helpommin hiljentävää välinettä kuin kelluntatankki. Aistiärsykkeiden säännöllinen vähentäminen tekee taatusti erityisen hyvää jokaiselle hektisempää arkea elävälle tosielämän supersankarille tai krooniselle stressaajalle”.

– Jaakko Halmetoja, ravintoasiantuntija
www.jaakkohalmetoja.com

 

Jere 450x200“Koen kelluntatankin erittäin rentouttavana ja niin mieltä kuin kehoa ehetyttävänä. Kellunnan jälkeen olo on kuin ‘kohdusta tullut’ kun kehon lihakset ovat löytäneet luontaisen rentoutensa. Upeinta on se, kun on saanut kehon aivan rennoksi ja sitten voi vain olla äärettömältä tuntuvassa ajattomuuudessa itsensä kanssa. Se on parhautta ja sitä, minkä koen todella eheyttävänä.”

– Jere Pohjankoski, yrittäjä
www.sienikauppa.com

 

marika 450x200“Suosittelen kelluntaa syvään kehon ja mielen rentouttamiseen sekä myös tunteiden ja ajatusten käsittelyyn ja luoviin prosesseihin. Jo muutaman kerran sarjana tehdyt kellunnat auttoivat jäsentämään ajatuksia ja tunnetiloja. Monimutkaisilta tuntuvat ja pohdituttavat tilanteet selkeytyivät. Itselläni kauan mielessä pyörineet, hajanaiset ideat alkoivat järjestyä selkeämmin toteutettavaan muotoon jo parin kelluntakerran jälkeen.”

– Marika Vepsäläinen , yrittäjä

 

juho 450x200“Ensimmäinen kerta jännitti hieman – tuntui kuin olisi laskeutunut johonkin pimeään luolaan. Mutta hyvin nopeasti miellyttävään painottomaan tilaan tottui, enkä ole varma olisiko joku unenpätkäkin tullut kelluessa. Ulos tullessa yllätys oli, että olo ei ollutkaan unelias tai veltto, vaan hyvin hyvin energinen! Sitä jatkui ainakin pari päivää ennen kuin välitön vaikutus meni ohi. Suosittelen kenelle tahansa joka haluaa poistaa kehonsa ja mielensä jännityksiä hyvin miellyttävällä tavalla.“

Juho Tunkelo, yrittäjä
www.juhotunkelo.com

Facebook